Választások és kényszerek - Dupcsik, Csaba (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2015)
Sik Domonkos (2014) Demokratikus kultúra és modernizáció Állampolgári szocializáció 20 évvel a rendszerváltás után Budapest: L’Harmattan