Gazdaság, etnicitás és társadalom Európa peremén - Kiss, Dénes (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2014)
Szabó Á. Töhötöm (2013): Gazdasági adaptáció és etnicitás. Gazdaság, viselkedés és integráció egy erdélyi kistérségben Kolozsvár: Nemzeti Kisebbségkutató Intézet – Kriza János Néprajzi Társaság.