Ami kinn, az van benn A „magyar társadalom” külső függőségeinek és belső szerkezeteinek viszonyáról - éber, Áron (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2018)
Böröcz József (2017) Hasított fa: A világrendszerelmélettől a globális struktúraváltásokig. Ford. Laszkács Ágnes. Budapest: L’Harmattan. Vastagh Zoltán (2017) Társadalmi struktúra és állami redisztribúció. Budapest: Napvilág.