A vidék határvidékén Léptékváltás és mértékváltás a társadalomkutatásban - Biczó, Gábor (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2014)
Kovács Éva – Vidra Zsuzsa – Virág Tünde (szerk.) (2013) Kint és bent. Lokalitás és etnicitás a peremvidéken. Budapest: L’Harmattan.