Bevezetés az épített környezet „geológiájába” - Kapitány, Ágnes; Kapitány, Gábor (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2012)
Tamáska Máté (2011) A vidéki tér emlékezete. Az építészeti formaképződéstől a kulturális örökségalkotásig. Nagykarácsony, Sukoró és Tiszafüred esettanulmányával. Budapest: Martin Opitz.