Iskolázott elitek és művelődő parasztok - Csurgó, Bernadett (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2012)
Kovács I. Gábor (2011) Elitek és iskolák, felekezetek és etnikumok. Társadalom–és kultúrtörténeti tanulmányok, Budapest: L’Harmattan.